Contemporary Garden Wall House in Conservation Area

Leave a comment
New Homes / Uncategorized

A contemporary new home situated in a back land garden plot has been submitted to Cheshire East Council.  The site lies in the orchard of the former home of Elizabeth Gaskell.  The north elevation is designed to appear as a Victorian garden kitchen wall with a sliding door to reveal the front entrance door to the dwelling. This is designed with romantic connotations of being a secret passageway through the wall.  Above the wall, cantilevers a first floor element which is part rendered and part clad in western red cedar to appear to be lightweight and ‘floating’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s